ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Αγαπητά μέλη,

σας προσκαλούμε στην τρίτη από μια σειρά συζητήσεων επί κοινωνικών θεμάτων, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός διαθεματικού διαλόγου, με επίκεντρο τη γνώση νέας ορολογίας, καλών πρακτικών και την ανάδειξη προκλήσεων στο πλαίσιο της θεραπείας, της ευρύτερης κοινωνικής πραγματικότητας και της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Παράλληλα, ως ΔΣ ΣΕΒΕ, ευελπιστούμε αυτές οι συναντήσεις να αποτελέσουν χώρο αλληλεπίδρασης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, με ακτιβίστριες/τές/τά, ακαδημαϊκές/ούς/ά και εκπροσώπους φορέων προάσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων με τη σκέψη να αφουγκραστούν τα ζητήματα που απασχολούν όλα τα εμπλεκόμενα στη θεραπευτική διαδικασία μέλη.

Η 3η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/03/2023 και ώρα 18:00 με 20:00μμ, με την εισήγηση του κου  Αναστάση Σπηλιάδη, Ψυχολόγου (MSc), Συστημικού Ψυχοθεραπευτή (MSc), Συστημικού Επόπτη & Εκπαιδευτή (PGCert), Υπ. Διδάκτορα University of Essex, με τίτλο: «Μοντέλο Διερεύνησης Φύλου για εφήβους και οικογένειες με συμπτώματα δυσφορίας φύλου ή ασυμφωνίας φύλου: μια συστημική – αναπτυξιακή προσέγγιση».

Τρόπος συνάντησης: πλατφόρμα zoom. Θα αποσταλεί στα ενεργά μέλη ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος με τον οποίο μπορείτε να συνδεθείτε στη συνάντηση.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της ΣΕΒΕ

1η Ανακοίνωση Διημερίδας ΜΕΤΑΛΟΓΟΥ 2023

1η-Ανακοίνωση-ετήσιας-εκδήλωσης-ΜΕΤΑΛΟΓΟΥ-2023

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Το ΔΣ της ΣΕΒΕ ευχαριστεί θερμά τις κες Άννα Απέργη Κωνσταντινίδη, Πρόεδρο Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) & μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), για την παρουσίασή της με τίτλο: «Τρανς ταυτότητες-διακρίσεις, στερεότυπα, μύθοι και πραγματικότητες» και Πάρβη Πάλμου Μ.Α, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt EAGT& IAAGT, Υποψήφια Δρ. Bolton University, Υπεύθυνη Υγείας Τρανς & Ίντερσεξ Οικογενειών Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) για την παρουσίασή της με τίτλο: «Σεξουαλικός Προσανατολισμός, Ταυτότητα και Έκφραση Φύλου: Μια εισαγωγή στη Συμπερίληψη».

Η θεωρητική πλαισίωση του θέματος μέσα από την επικαιροποιημένη ορολογία, τη νομοθεσία, καθώς και το σύνολο των καινοτόμων δράσεων του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών δημιούργησε έναν συνεκτικό ιστό γνώσης. Παράλληλα, υπήρξε εστίαση στην κλινική εμπειρία, η οποία συνοδοιπόρησε με σύγχρονες αρχές συν- εργασίας με τα τρανς πρόσωπα και διανθίστηκε από παραδείγματα καλών πρακτικών. Τέλος, ο ζωντανός διάλογος μεταξύ των εισηγητριών και των μελών συνετέλεσε σε ένα δημιουργικό κλείσιμο της συνάντησης.

Σκέψεις από το Εργαστήριο για τη Μη Βίαιη Αντίσταση (Διημερίδα ΣΕΒΕ 27/11/2022)

Εργαστήριο-για-τη-Μη-Βίαιη-Αντίσταση.docx-1

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Αγαπητά μέλη,

σας προσκαλούμε στη δεύτερη από μια σειρά συζητήσεων επί κοινωνικών θεμάτων, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός διαθεματικού διαλόγου, με επίκεντρο τη γνώση νέας ορολογίας, καλών πρακτικών και την ανάδειξη προκλήσεων στο πλαίσιο της θεραπείας, της ευρύτερης κοινωνικής πραγματικότητας και της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Παράλληλα, ως ΔΣ ΣΕΒΕ, ευελπιστούμε αυτές οι συναντήσεις να αποτελέσουν χώρο ανοιχτής αλληλεπίδρασης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, με ακτιβίστριες/τές/τά, ακαδημαϊκές/ούς/ά και εκπροσώπους φορέων προάσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων με τη σκέψη να αφουγκραστούν τα ζητήματα που απασχολούν όλα τα εμπλεκόμενα στη θεραπευτική διαδικασία μέλη.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/2/2023 και ώρα 18:00 με 20:00μμ, με την εισήγηση της κας Άννας Απέργη Κωνσταντινίδη, Προέδρου Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), μέλους της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), με τίτλο: «Τρανς ταυτότητες-διακρίσεις, στερεότυπα, μύθοι και πραγματικότητες» και κας Πάρβης Πάλμου Μ.Α, Ψυχοθεραπεύτριας Gestalt EAGT& IAAGT, Υποψήφιας Δρ. Bolton University, Υπεύθυνης Υγείας Τρανς & Ίντερσεξ Οικογενειών, Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), με τίτλο: «Σεξουαλικός Προσανατολισμός, Ταυτότητα και Έκφραση Φύλου: Μια εισαγωγή στη Συμπερίληψη».

Τρόπος συνάντησης: πλατφόρμα zoom. Θα αποσταλεί στα ενεργά μέλη ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος με τον οποίο μπορείτε να συνδεθείτε στη συνάντηση.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της ΣΕΒΕ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Αγαπητά μέλη,

με το παρόν σάς προσκαλούμε στην πρώτη από μια σειρά συζητήσεων επί κοινωνικών θεμάτων, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας διαθεματικός διάλογος που στοχεύει στη γνώση νέας ορολογίας, καλών πρακτικών και την ανάδειξη προκλήσεων στο πλαίσιο της θεραπείας, της ευρύτερης κοινωνικής πραγματικότητας και της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Παράλληλα, ως ΔΣ ΣΕΒΕ, ευελπιστούμε αυτές οι συναντήσεις να αποτελέσουν χώρο ανοιχτού διαλόγου των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, με ακτιβίστριες/τές/τά, ακαδημαικές/ούς/ά και εκπροσώπους φορέων προάσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων με στόχο να αφουγκραστούν τα ζητήματα που απασχολούν όλα τα εμπλεκόμενα στη θεραπευτική διαδικασία μέλη.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31/1/2023 και ώρα 18:00 με 20:00, με την εισήγηση του κ. Γιώργου Νικολαΐδη, Ψυχιάτρου, MD, MA, MSc, PhD και Διευθυντή Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Κέντρου για τη Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης – Παραμέλησης των Παιδιών, με τίτλο “Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών”.

Τρόπος συνάντησης: πλατφόρμα zoom- εντός των επόμενων ημερών θα σας αποσταλεί σχετικός ηλεκτρονικός σύνδεσμος.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της ΣΕΒΕ

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΒΕ 2023

Γενική-Συνέλευση-29.1.23-Πρόσκληση-4

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΕΒΕ 2023

Γενική-Συνέλευση-29.1.23-Πρόσκληση

Φόρμα εγγραφής ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΒΕ 2022:

Υβριδική Διημερίδα ΣΕΒΕ 2022 Φόρμα Εγγραφής (google.com)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΕΒΕ 2022:

https://drive.google.com/file/d/1Gpzl9ZB4SIGkaGaB6ew96IxqEJLp1yj6/view

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ-ΣΕΒΕ-2

ΑΦΙΣΑ-ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ-2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΣΤΗ-ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-για-ΣΕΒΕ-1-2

prosklisi-imerida-2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΗΜΕΡΙΔΑΣ-ΜΕΤΑΛΟΓΟΥ-2022

ημεριδα-ΜΕΤΑΛΟΓΟΥ

ΜΕΤΑΛΟΓΟΣ-Ανακοίνωση-τ.-41-Π.-Πολυχρόνης

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της διαδικτυακής Ημερίδας ΜΕΤΑΛΟΓΟΥ 2022

Αγαπητές συνδρομήτριες/φίλες και αγαπητοί συνδρομητές/φίλοι του Μεταλόγου,
ελάτε μαζί μας να φτιάξουμε ακόμα μια ενδιαφέρουσα και δημιουργική ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΛΟΓΟΥ!

Προωθείστε όπου νομίζετε την 1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ και διαφημίστε με όποιον τρόπο νομίζετε κατάλληλο το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ!!!!

Σας περιμένουμε!

Εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής του Μεταλόγου