Φίλες και φίλοι της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, στις 21 και 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή διημερίδα «Κλιματική αλλαγή και πανδημία: η συστημική συνεργατική πράξη στην Ανθρωπόκαινο εποχή» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Εταιρειών Συστημικής Θεραπείας & Θεραπείας Οικογένειας (ΕΘΟΣ) και τη Συστημική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Στη διάρκεια του πολύ ενδιαφέροντος διημέρου, πολλοί καταξιωμένοι ομιλητές από τον ευρύτερο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης και πάνω από 200 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζήτησαν, προβληματίστηκαν, μαγείρεψαν, ονειρεύτηκαν και συνεισέφεραν με τους πολυσχιδείς τρόπους τους στην θεματική της διημερίδας.

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ για τη συμμετοχή και συνδιαμόρφωση αυτού του όμορφου αποτελέσματος. Η υποστήριξη σας ήταν σημαντική σε όλα τα βήματα του σχεδιασμού, της οργάνωσης και πραγματοποίησης της διημερίδας μας.

Ενδεικτικά παρατίθενται κάποια από τα σχόλια και τα μηνύματα που μας έστειλαν συμμετέχοντες στη διημερίδα:

«…χαίρομαι που μας δίνετε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κάτι τόσο ενδιαφέρον και να συνδεθούμε κυριολεκτικά και μεταφορικά σε μια τόσο ιδιάζουσα συνθήκη!»

«Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να συμμετέχω στην τόσο σημαντική διημερίδα σας. Ήταν για μένα ξεχωριστή εμπειρία ,βαθιά ανθρώπινη , γεμάτη συναισθήματα με εισηγήσεις και εργαστήρια τα οποία μας εμπλούτισαν, μας έδωσαν εφόδια, μας δημιούργησαν δονήσεις, μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους ,μας συνέδεσαν με το σύμπαν. Ζέστανε την καρδιά μου…Κρατάω ζωντανά όλα τα ερωτήματα και με την υπόσχεση να τα μετουσιώσω σε ακόμα περισσότερη δράση. Να είστε καλά και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ, με βοηθήσατε να ανοίξω ένα παράθυρο στη σκέψη μου και να γίνω χρησιμότερος άνθρωπος»

«Υπέροχη διαπλαισιακή εμπειρία!»

«Σας ευχαριστούμε θερμά…έμπνευση…μόνο αυτό μου έρχεται στο νου…»

«ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΩΡΟ, ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ»

«Συγχαρητήρια, πολύ όμορφα, υπέροχα πράγματα, γεμίσατε και αγγίξετε τις ψυχές μας. Ευχαριστώ»

«Ευχαριστώ πολύ!! Ανάσα…»

«Η ΟΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΟΙ  ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ  -ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΩΜΑ  ΣΥΝΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΔΕΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΣΤΕ  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ     ΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΟΙΩΣΑ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ..ΤΟ ΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ  ΕΝΟΙΣΑ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ  ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΓΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΨΥΧΙΚΑ»

«Τολμηρό, πρωτοποριακό και πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα της τηλεμαγειρικής, τόσο για σχολείο όσο και για διημερίδα !!!»

«Θερμά Συγχαρητήρια για την Διημερίδα!!! Αισθάνομαι πλουσιότερη σε σκέψεις προβληματισμούς ….Τόσα συναισθήματα …Λειτούργησε και θεραπευτικά για εμάς τους ίδιους»

«…όπως πάντα, η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί στα ζητήματα της συστημικής προσέγγισης και μας κράτησε σε μια γλυκιά εγρήγορση και σύνδεση-κοντινότητα παρά την “απόσταση”. Συγχαρητήρια σε όλους σας και καλή αντάμωση»

«ευχαριστούμε πολύ.  συγκλονιστικό.  Όλη η διημερίδα εντυπωσιακή. Νιώθω ενταγμένη σε ένα σύνολο. Παράλογο, πραγματικό, είμαι μέρος του και επιθυμώ να συνεχίσει να υπάρχει»

«Τα τελευταία χρόνια ερχόμασταν για τη διημερίδα στη Θεσσαλονίκη για να εμπλουτίσουμε τη συστημική μας σκέψη, φέτος ήρθε η διημερίδα στο σπίτι μας… Ας κρατήσουμε ό,τι ειπώθηκε ως μπόλιασμα στην καθημερινότητά μας από αύριο… Ευχαριστούμε»

«Ευχαριστούμε για την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε έναν πλούσιο Διάλογο! Ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις και μας δόθηκε τροφή για σκέψη! Προσωπικά ευχαριστώ για την συμμετοχή καθενός και ελπίζω να μπορέσω να αξιοποιήσω ότι πήρα από τον καθένα».